Halk Bankasından Kredi Çekmek İçin Gerekli Evraklar
Bankalar kişilerin mevcut durumları hakkında değerlendirme yapmak amacı ile ürünlerinden kullandırmak için başvuru esnasında bazı evrakları hazırlamalarını talep ederler. Bu yazımızda sizler için Halkbank’ın konut, taşıt ve ihtiyaç gibi kredileri için talep ettiği evrakları listeleyeceğiz. Bunun yanı sıra Akbank, Ziraat Bankası, Finansbank, Vakıfbank, İş Bankası, gibi bankaların da konut kredisi ve diğer kredileri için gerekli evraklarından bahsedeceğiz. Bankaların evrakları hususunda tüm detaylar içeriğimiz de..
Bankalardan kredi çekmek için gerekli evrakların hepsi hemen hemen birbirine benzemektedir. Ancak bazı bankalar kişilerin hakkında araştırma yapmak için yetersiz bulduğu yerlerde ek belgeler de talep edebilir. Banka tarafından ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi için talep edilen belgeler ile birlikte banka şubelerine başvuru yapılabilmektedir. Talep edilen bu belgeler ile başvuru yapılması halinde kişilerin hakkında tahkikat süreci başlatılır. Bu süreçte kişilerin kredi notuna, gelir durumuna ve geçmişte ödenmemiş borçlar yüzünden yasal takibe düşüp düşmediğine bakılacaktır. Eğer kredi başvurusunda bulunan kişiler bu süreci olumlu geçirir ise kredi verilmesine karar verilir.
Halkbank İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Evraklar
Halkbank İhtiyaç Kredisi adı altında pek çok kategoride destek kredileri sağlamaktadır. Öncelikle başlattığı kampanyalardan örnek verecek olur isek “Halk Destek Kredisi” kampanyası ile %1,94’den başlayan faiz oranları ile 36 aya varan vade seçeneği ile borç kapatma kredisi vermektedir. Kredi kartı borcu olan kişiler için sağladığı bu kredi ile yüzlerce vatandaş kredi kartının gecikme faizlerinden kurtularak düşük faiz oranı ile kredi alabilecektir. Bunun yanı sıra Eğitim Kredilerine, emeklilere ve özel ve kamu çalışanlarına özel krediler sunmaktadır. Hızlı kredi ve mini kredi seçenekleri ile de uygun faiz oranları ile kredi sağlamaktadır.
İhtiyaç kredisi kapsamında verdiği krediler için maksimum vade 36 ay olup %1,94 faiz oranı ile kredi kullanımına olanak sağlamaktadır. Bankaya ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak için kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve mevcut bir gelirinin olması gereklidir. Bunun yanı sıra kişilerin bankalar ile arasındaki ilişkiyi gösteren kredi notunun riskli grupta yer almaması gereklidir. Kişilerin aylık gelir durumunu belgeli bir şekilde bankaya sunmaları gereklidir.
İhtiyaç kredisi için gerekli belgeler şu şekildedir:
- Başvuru yapacak olan kişinin T.C kimlik numarasının bulunduğu nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinin fotokopisi,
- Başvuru formu,
- Aylık gelir belgesi,
- Şahsın ikametgah adresi belgesi,
Banka ihtiyaç kredisi için fazla bir evrak talebinde bulunmamaktadır. Bu evrakların yanı sıra gerekli gördüğü durumlarda farklı evraklara da gereksinim duymakta olup maaş müşterilerinden gelir belgesi talebinde bulunmamaktadır. Ancak Halkbank tarafından çalışmayan ev hanımlarına da kredi desteği verilmektedir.
Halkbank Konut Kredisi İçin Gerekli Evraklar
Halkbank ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi konut kredileri için de verdiği kredileri kategorilere ayırmıştır. Her kategoride farklı şartlarda ve çeşitli avantajlar ile kredi imkanı sağlayan banka faiz oranlarını da ayrılan kategorilere göre uyarlamıştır. Ancak vatandaşların konut kredilerine başvuru yapacakları evraklar hemen hemen tüm konut kredisi seçeneklerinde aynı olmaktadır.
Halkbank tarafından verilen konut kredileri şu şekildedir:
- 2/B Peşinat Kredisi,
- Vefa Konut Kredisi,
- KKTC Konut Kredisi,
- 2/B Kredi Paketi,
- Bireysel Destek Kredisi,
- Canım Evim Konut Kredisi,
- Hesaplı Evim Konut Kredisi,
- Dost Konut Kredisi,
- İnşaatınıza Destek Kredisi,
- Kentsel Dönüşüm Kredisi,
- KKTC Konut Transfer Kredisi
Kategorilerinde konut kredisi imkanı sağlamaktadır. Konut kredileri için sağlanan maksimum vade 120 ay olarak belirlenmiştir. Ancak Canım Evim Konut Kredisi için sağlanan kredilerde 180 aya kadar vadelendirme yapılabilmektedir.
Banka bu kredileri vatandaşlara kullandırmak için başvuru esnasında şu evrakların talebinde bulunmaktadır:
- Başvuru sahibine ait T.C nüfus cüzdanı,
- Başvuru formu,
- Mevcut gelir durumunu belirten bir adet gelir belgesi,
- Satın alınacak olan konutun kat mülkiyetli tapusu,
- Var ise ek gelir belgesi,
- Banka tarafından gerekli görüldüğü durumlarda kefil ya da ipotek belgeleri talep edilebilir. Bunların yanı sıra şubelerden farklı evrakların da hazırlanması istenebilir.
Bu evraklar ile birlikte şubeleri ziyaret ederek konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredinizi isterseniz eşit taksitler ile isterseniz de kendi belirleyeceğiniz tutarlar ile ödeyebilirsiniz. Halkbank üzerinden kredi alarak kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz.
Halkbank Taşıt Kredisi İçin Gerekli Evraklar
Halkbank hayallerindeki otomobile kavuşmak isteyenlere standart taşıt kredisi ve yeşil ışık taşıt kredisi adı altında sıfır ve ikinci el araç alımları için uygun faiz oranları ile kredi imkanı sağlıyor. Taşıt kredisi kapsamında verdiği krediler maksimum 48 aya kadar vade yapılmakta olup artan ya da azalan taksitli ödeme seçenekleri ile kişilerin gelirlerine göre planlanabilmektedir. Bunun yanı sıra banka kredi alımından itibaren 2 ay ertelemeli ödeme seçeneği de sunmaktadır.
Yeşil ışık taşıt kredisinde uygulanacak olan faiz oranları birbirinden farklıdır. Sağlanacak olan kredilerin vadesi maksimum 48 ay olup tahsis ücreti olarak 105 TL talep edilmektedir. Sıfır kilometre araçlar için talep edilen faiz oranı %1,63 olup kredinin geri ödemeleri 3 ay ertelemeli olarak yapılabilmektedir. İkinci el araçlarda ise 5 yaşını geçmemiş araçlara kredi imkanı sağlanmakta olup faiz oranı %1,65 olarak belirlenmiştir. 2. el araçlarınız için de aldığınız kredileri aldığınız tarihten 3 ay sonra ödemeye başlayabilirsiniz.
Halkbank taşıt kredisi için gerekli evraklar şu şekildedir;
- Kredi başvurusunda bulunacak olan kişinin T.C kimlik kartı,
- Bankadan temin edilecek olan kredi başvuru formu,
- Gelir belgesi,
- Satın alınacak olan aracın proforma fatura bedeli,
- Satın alınacak olan araç 2. el ise Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi, araç ruhsatı
Belgeleri gereklidir. Bunların yanı sıra banka tarafından ek belgeler de talep edilebilecektir. Banka ipotek ya da gelir durumu iyi olan bir kefil isteyebilir. Başvuru için bu belgeler ile birlikte en yakın Halkbank şubelerine müracaat edebilir ve talep ettiğiniz taşıt kredisi için başvuru yapabilirsiniz.
Ziraat Bankası Kredileri İçin Gerekli Evraklar
İhtiyaç Kredisi için; Bankadan temin edilebilecek olan kredi başvuru formu, başvuru yapacak kişiye ait nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport fotokopisi, krediden faydalanacak olan kişinin çalışma durumunu gösteren gelir belgesi ve Ziraat Bankası şubesinden talep edilecek olan diğer evraklar.
Konut Kredisi için; Banka şubelerinden temin edilebilecek olan kredi başvuru formu, gelir belgesi, şahsa ait kimlik belgesi fotokopisi, tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerin ortağı olduğu şirkete ait sözleşmenin bulunduğu ticari sicil gazetesinin, Serbest Meslek Üyesi olarak çalışan kişilerin bağlı bulundukları meslek kuruluşlarından temin ettiği üyelik belgesinin fotokopileri gereklidir. Bunların yanı sıra krediye konu olan satın alınacak konutun tapu kontratının fotokopisi gereklidir. Şube tarafından gerekli görülen hallerde farklı belgeler de talep edilebilir.
Taşıt kredisi için gerekli evraklara linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İş Bankası Kredileri İçin Gerekli Evraklar
İhtiyaç Kredisi için; Banka şubelerinden temin edilecek olan ihtiyaç kredisi başvuru formu, gelir belgesi ve başvuru sahibinin kimlik kartı ya da ehliyet belgelerinin aslı ve bir adet fotokopisi gereklidir. Banka gerekli gördüğü durumlarda kefil talebinde bulunabilir. Kefilin de ayrı evrakları hazırlaması gereklidir.
Konut Kredisi için; Kredi başvurusu için bankadan temin edilecek olan başvuru formu, Başvuru sahibine ait kimlik aslı ve bir adet fotokopisi, satın alınacak olan evin tapu fotokopisi, kişinin gelir durumunu gösteren belge, şube tarafından talep edilecek olan diğer evraklar gereklidir.
Taşıt Kredisi için; Kredi başvuru formu, T.C kimlik kartının ya da ehliyet belgelerinin aslı ve bir adet fotokopisi, satın alınacak olan araç 0 km ise taşıta ait proforma fatura, eğer 2. el araç satın alınacak ise Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi gereklidir. Aynı zamanda banka kişinin gelir durumunu belirten belgeyi ve ipotek ya da kefil gibi teminatlar da talep edebilir. Bankadan kredi başvurusunda bulunmak için gerekli evraklar ile birlikte şubeyi ziyaret edebilirsiniz.