Tarım Kredi

Halkbank Çiftçi Faiz Oranları

Halkbank Çiftçi Faiz Oranları

Bankalar tarafından çiftçilerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kredi verilmektedir. Halkbank da bu bankalardan bir tanesidir. Çiftçi kredisi faiz oranları oldukça düşük olmaktadır. Ayrıca Halkbank tarafından verilen çiftçi kart ile de tarımsal ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ziraat Bankası tarafından verilen çiftçi kredilerinin faiz oranları uygun olsa da, Halkbank tarafından oluşturulmuş olan Tarımsal Destek Paketi ile finansman sağlayabilirsiniz. Çiftçi kredisi faiz oranlarına yer verdiğimiz içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Halkbank Çiftçi Kredisi Veriyor

Halkbank tarafından çiftçilerimize tarımsal işletmeleri için gerek duydukları finansmanın karşılanması amacı ile kredi verilmektedir. Bu anlamda oluşturulmuş olan Tarım Destek Paketi içerisinde 9 adet kredi seçeneği yer almaktadır. Halkbank’ ın kredileri de hasat vadeli olmaktadır. Çiftçilerimiz ve tarımsal işletme sahibi bu krediler vasıtası ile derin bir nefes alacaktır. Ham madde oluşturulması, ülkemizin tarım konusunda dışa bağlılığının ortadan kaldırılması ve gıda türünden ihtiyaçların karşılanması amacı ile krediler verilmektedir.

Çiftçi kredilerinin geri ödenmesi için bankalar tarafından pek çok avantaj sağlanmaktadır. Bu kredilerin vadeleri hasat dönemine göre belirlenmektedir. İşletmelere nakit girişlerinin olduğu ve çiftçilerimizin ellerine para geçtiği dönemlerde ödeme yapılması sağlanarak çiftçilerimizin maddi durumlarının sarsılmaması ve borç yükü altında ezilmememeleri adına ödeme kolaylığı sağlanmaktadır.

Tarım Destek Paketi kapsamında verilen kredi türleri aşağıdaki gibidir:

  • Tarım destek kredisi
  • Traktör ve tarım makineleri ile ekipman kredisi
  • Sera kredisi ve sera yapım kredisi
  • Topraksız tarım kredisi
  • Tarımsal sulama sistemleri kredisi
  • Çeltik kredisi
  • IPARD- Kırsal Kalkınma Destek Programı
  • Tarımsal arazi alım kredisi
  • TMO makbuz senedi karşılığı kredi

Tarım Destek Kredisi

Tarım destek kredisi alarak siz de ihtiyaç duyduğunuz finansmanı sağlayabilirsiniz. Dikim, tohum, gübreleme ve sulama işlemlerinden önce ya da sonra olan ihtiyaçların karşılanması amacı ile bu krediler verilmektedir. Ödeme dönemlerine hasat zamanına denk getirebilirsiniz. Kredilerin vadeleri 48 ay olarak belirlenmiştir.

Tarım destek kredisi başvurularınızı yapmak için size en yakın Halkbank şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Traktör ve Tarım Makineleri Kredisi

Çiftçilerimiz özellikle traktör alımları için kredilere ihtiyaç duymaktadır. Ancak çoğu bankanın traktör kredisi kampanyası bulunmuyor. Halkbank tarafından çiftçilerimize sıfır ya da ikinci el traktör alımları amacı ile kredi verilmektedir. Kredi sadece traktör alımları için değil, biçerdöver gibi tarımsal aletlerin alınması amacı ile de kullanılabilecektir.

Kredinin özellikleri: 

  • Kredi vadesi 60 ay olarak belirlenmiştir.
  • Verilecek olan kredi limitleri alınacak olan traktörün yaşına göre değişecektir.
  • Sıfır kilometre traktör alımları için, KDV dahil fatura tutarının en fazla yüzde 70 oranı karşılanmaktadır.
  • İkinci el traktör alımlarında ise, kasko bedeli baz alınacak olup bu bedelin yüzde 50‘ si karşılanacaktır.
  • Yeni tarım makinesi alımlarında fatura bedelinini en fazla yüzde 70‘ ine kredi verilmektedir.
  • Biçerdöver, pancar sökme makinesi, pamuk toplama makinesi vb. alımlarında ise yine fatura bedeli baz alınacak olup, bu tutarın yüzde 70‘ i karşılanacaktır.

Ayrıca Ziraat Bankası traktör kredisi faiz oranlarına göz atabilirsiniz.

Sera İşletme ve Yapım Kredileri

Halkbank tarafından verilen kredi türlerinden  bir tanesi de sera kredileridir. Yeni sera yapımı için kredi kullanabileceğiniz gibi var olan seralarınızın modernizasyonunun sağlanması, zirai ilaç, tohum alımı gibi konularda kredi verilmektedir. İşletme kredileri 24 ay vadeli olarak verilirken, sera yapım kredileri 48 ay vadeli olmaktadır. 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık ödeme dönemleri belirleyeceğiniz gibi kredinizi hasat vadeli olarak da kullanabilirsiniz.

Sera kredilerinde çiftçilerimizin zor durumda kalmalarının önlenmesi amacı ile ödemesiz dönemler belirlenmiştir. İşletme kredilerinde 6 ay, sera kredilerinde ise 1 yıla kadar kredi erteleme durumu söz konusudur. Yine vadeleri hasat dönemlerinize göre belirleyebilir ve yıllık ödemeler ile borçlarınızı kapatabilirsiniz.

Topraksız Tarım Kredisi

Topraksız tarım faaliyetlerinde bulunmak isteyenler, arazi, sera örtüsü, sera iskeleti, havalandırma, sulama, ısıtma, gübreleme, trafo, jeneratör vb. yatırımları için bu kredilerden yararlanabilirler. Bu krediler Türk Lirası cinsinden olduğu gibi yabancı para cinsinden de kullandırılmaktadır.

  • İşletme kredileri 24 ay vadeli olabilir.
  • Yatırım kredilerinde ise 24 aydan 60 aya kadar vade belirlenebilir.

Emekliye tarım kredisi veriliyor. Bankaların faiz oranlarını inceleyerek kredi alabilir ve tarımsal faaliyetlere başlayabilirsiniz.

Topraksız Tarım Kredisi
Topraksız Tarım Kredisi

TMO Makbuz Karşılığı Kredisi

Halkbank tarafından Toprak Mahsulleri Ofisinden aldığınız senetler nakite çevrilebilmektedir. Ürünlerini TMO’ ya teslim edenlere (gerçek ya da tüzel kişi olabilir.) verilen makbuzlar karşılığında banka tarafından kredi veriliyor. Kredi kapsamında olan ürünler belirlenmiş olup TRLIBOR faiz oranları  baz alınmaktadır. Üst limit, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından bazı kesintiler yapıldıktan sonra kalan tutar üzerinden hesaplanmaktadır.

Aşağıdaki ürünlerin üretimini yapıyorsanız, bu ürünleri TMO’ ya senet karşılığında satabilir ve bankadan senetleriniz tutarında kredi alabilirsiniz.

  • Çeltik
  • Arpa 
  • Mısır
  • Yulaf 
  • Tritikale
  • Buğday

Tarımsal Sulama Sistemi Kredisi

Çiftçilerimize verilen krediler sadece ekipman alımları ile sınırlı değildir. Tarımsal sulama sistemlerinin oluşturulması için de Halkbank tarafından kredi verilmektedir.

  • Sulama sistemi olarak modern teknikleri kullanarak tarımsal verimliliğini artırmak isteyen çiftçilerimizi
  • Çiftçi Kayıt Sistemi belgesine sahip olanlara
  • Çiftçilik faaliyetlerinden kazanç elde edenlere kredi verilmektedir. Sadece tarımsal işletmeler değil firmalar da bu kredilerden yararlanabilir.

Damlama sulama, hareketli yağmurlama ve yağmurlama sistemlerinin kurulması amacı ile verilen kredilerde, sulama sistemine göre kredi vadesi değişiklik göstermektedir. Yağmurlama ve damlama sulama kredileri için belirlenen vade 5 yıl (60 ay), hareketli yağmurlama sistemleri için ise 3 yıl (36 ay) vadeli olarak kredi verilmektedir. Bu kredilerin geri ödenmesi de yine hasat sistemleri baz alınarak yapılabilecektir. Sulama sistemleri için yapılacak yatırımın tamamına kredi verilmemektedir. Damlama sulama ve yağmurlama sistemlerinde projenin yüzde 75′ ine, hareketli yağmurlama sulamada ise proforma fatura bedeli baz alınarak yüzde 70 oranına verilmektedir.

Çeltik Kredisi

Banka tarafından çeltik üretimi de desteklenmektedir. Üretimin yapılabilmesi için sulama, tohum, gübreleme, dikim vb. konularda gerekli olan finansmanın sağlanması amacı ile verilen kredilerin vadesi 12 ay olmaktadır. Krediler hasat ödemeli de olabilmektedir. Ziraat Bankası çiftçi faiz oranları hakkında bilgi alabilir ve Ziraat Bankası tarafından verilen yıllık yüzde 5 faiz oranlı kredileri kullanarak işletmenizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kırsal Kalkınma Hibe Programı Kredisi

Halkbank tarafından IPARD Kırsal Kalkınma Programlarından geri ödemesiz destek almaya hak kazanlara yatırım yaptıkları tutarların yüzde 75′ i kadar kredi sağlanmaktadır. Kredi vadeleri 7 yıl olarak belirlenmiş olup ilk 2 yıl ödemesiz dönem bulunmaktadır. Şartlar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından belirlenmiş olup başvurular banka şubeleri tarafından kabul edilmektedir.

Tarımsal Arazi Alım Kredisi

Tarımsal arazi alımları için de kredi verilmektedir. Yeni arazi alınması ya da var olan arazilerin genişletilmesi amacı ile kredi kullanabilirsiniz. Tarla, bahçe, sera alımları için bu krediden yararlanabilirsiniz. Kredi vadesi 60 ay (5 yıl) olarak belirlenmiştir. Kredi başvuruları banka şubeleri aracılığı ile kabul edilmektedir.

Halkbank Çiftçi Kredisi Başvuru Şartları

Halkbank tarafından verilmekte olan çiftçi kredilerinden yararlanmak için çiftçilerimizin aşağıdaki şartlara sahip olmaları gerekmektedir. Şartları taşıyanlar başvuru evrakları ile birlikte banka şubelerine giderek kredi başvurularını yapabilirler.

  • Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak
  • Sera kredisi almak için Örtüaltı Kayıt Sistemi‘ne kayıtlı olmak
  • İşletme faaliyetlerini belgelemek
  • Kredi kullanmasına engel olacak herhangi bir durum olmaması (kara listede olmak gibi.)
  • Kredi verilen oranlar dışında çiftçilerimizin belirli bir peşinata sahip olunması gerekmektedir.

Çiftçi Kredisi Başvuru Evrakları

Kredi başvurusunun banka şubeleri aracılığı ile yapılacağını söyledik. Bireysel müşteri danışmanınız tarafından verilen kredi talep formunu doldurduktan sonra aşağıdaki evrakları da teslim ederek kredi sözleşmenizi imzalamanız gerekmektedir.

  • T.C. kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • İşletmeye ait bilgiler (tapu fotokopisi vb.)
  • Gelir belgesi

Gelir durumunuz da bankalar tarafından dikkate alınmaktadır. Şayet ödeme güçlüğü yaşayacağınızı düşünüyorsanız kredi erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Vadeleri elinize para geçebileceği hasat dönemlerinde belirlemeniz de yararınıza olacaktır.

Ziraat Bankası hayvan kredisi alabilirsiniz.

Halkbank tarafından verilen çiftçi kredileri ile işletmenizin finansman sıkıntısını giderebilir, ekipman ve arazi alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak ve kredi başvurusunda bulunmak için size en yakın Halkbank şubelerine gidebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tarım Kredi Kooperatifleri Resmi Web Sitesi Değildir.