Tarım Kredi

Vakıfbank’a Param Yattı mı İnternetten Sorgulama

Vakıfbank’a Param Yattı mı İnternetten Sorgulama

Vakıfbank hesaplarına paranız yattı mı diye merak ediyor olabilirsiniz. Bunu öğreneceğiniz pek çok yöntem vardır. Aldığınız banka kartları şayet adresinize ulaşmadıysa kart sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca hesap numaranızı da sorgulayabilirsiniz. Şayet burs alıyorsanız, burs kartınızda ne kadar bakiye olduğunu da öğrenebilirsiniz. MEB tarafından verilen sosyal destek kartlarının bakiyelerini de çeşitli yöntemler ile öğrenebilirsiniz. Kartlardaki kullanılır bakiye bölümünü inceleyerek de hesaplarınızda ne kadar para olduğunu sorgulayabilirsiniz. Bankamatik ve hesap bakiye sorgulaması yapabileceğiniz yöntemlere yer verdiğimiz içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vakıfbank Hesap Numarası Nasıl Sorgulanır?

Maaş ödemeniz mi yattı? Burs mu alıyorsunuz? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım kartlarına mı sahipsiniz? Herhangi bir kanaldan gelecek olan ödemelerin ya da maaş tutarlarının hesaplarınıza yatırılıp yatırılmadığını merak mı ediyorsunuz? Sorgulama yapmak için geliştirilmiş olan pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri kullanarak sisteme giriş yapmak için hesap numarası, müşteri numarası vb. bilinmesi gerekmektedir. Bu sebeple ilk olarak hesap numarasını sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Bazı okurlarımız tarafından hesap numarasının, bankomat kartın neresinde yazdığı merak edilmektedir. Ne yazık ki bu kartların üzerinde hesap numarası yazmamaktadır. Müşteri hizmetleri numarası 0850 222 07 24‘ dür. Direk bağlanmanın nasıl olacağı ile ilgili hazırladığımız içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vakıfbank internet şubesi ya da mobil bankacılığa giriş yaparak da hesaplar menüsünden hesap numaranızı öğrenmeniz mümkün olmaktadır. Hesap numaranızı öğrendikten sonra IBAN sorgulaması da yapabilirsiniz. IBAN numarasına havale ya da eft gibi para transfer işlemlerinde ihtiyaç duyulmaktadır.

IBAN sorgulama
IBAN sorgulama

Kart numaranızı ya da hesap numaranızı yazdıktan sonra IBAN öğren butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu numaraları öğrendikten sonra sıra geliyor bakiye sorgulamaya.

Vakıfbank Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Havale ya da eft yapılması, maaş ödemesi, emekli maaş ödemesi, kira ödemesi vb. sebepler ile hesaplarınıza gelecek olan tutarları öğrenmek için kullanacağınız pek çok yöntem vardır. Bunlardan ilki müşteri hizmetlerini aramak olacaktır.

1- Müşteri Hizmetlerinden Bakiye Sorgulama: 0850 222 07 24 numarasını arayınız. T.C. kimlik numaranızı tuşladıktan sonra direk müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. Müşteri hizmetleri temsilcilerinizin sorduğu sorulara cevap verdikten sonra yapmak istediğiniz işlemi söyleyiniz. Müşteri hizmetleri aracılığı ile yapılacak olan işlemler elbette ki sadece bakiye sorgulaması yapmak olmayacaktır.

Ayrıca hesap hareketlerinizi öğrenebilir, hesabınıza nereden ve kimden para geldiği ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca hesap numarası/ müşteri numaranızı tuşlayarak önce 3 sonra 1 ve daha sonra yine 1′ i tuşladıktan sonra hesap bakiyenizi öğrenebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak daha pek çok işleminizi yapabilirsiniz.

Telefon bankacılığı ile bakiye öğrenme
Telefon bankacılığı ile bakiye öğrenme

Şayet hesabınız Türk Lirası değil de, döviz hesabınız varsa daha farklı bir sorgulama yapmanız gerekiyor. Döviz cinsinden hesabınız varsa, 3 ve 1 rakamlarını tuşladıktan sonra 2′ ye basınız. Bu şekilde bakiye öğrenilmesi mümkündür. Ancak teknik bir sorun yaşarsanız ve bilgi alamazsanız müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Ayrıca e-postanıza bilgi gelmesini de talep edebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini aradıktan sonra 3/2/1′ i tuşlayınız. Hesap hareketleriniz mail adresinizin sisteme kayıtlı olması durumunda e-posta olarak tarafınıza gönderilecektir.

2- İnternet Bankacılığından Bakiye Sorgulama : Bakiye sorgulaması yapabileceğiniz bankalardan bir tanesi de Vakıfbank olacaktır. İnternet bankacılığına giriş yapmak için ;

Vakıfbank İnternet Bankacılığı
Vakıfbank İnternet Bankacılığı

Vakıfbank internet bankacılığına giriş yapmak için müşteri hizmetleri numarasını bilmeniz gerekiyor. Şayet hesabınızı açarken internet bankacılığı sözleşmesini imzaladıysanız internet bankacılığına giriş yaparak pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sözleşmeyi imzalamadıysanız internet bankacılığını kullanmanız mümkün olmayacaktır. Banka şubelerine giderek sözleşmeyi imzalamanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra hesaplarım menüsüne tıklamanız gerekiyor.

vakıfbank internet bankacılığı hesaplarım
Vakıfbank internet bankacılığı hesaplarım

Hesaplarım menüsüne giriş yaptıktan sonra hesap bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

3- SMS ile bakiye sorgulama : Bakiye sorgulaması yapabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de sms bankacılığını kullanmak olacaktır. SMS bankacılığını kullanarak şubelerde sıra beklemeden işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde 7/24 kesintisiz olarak işlem yapabilirsiniz.

SMS ile sorgulama yapmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken husus telefon numaralarının sisteme kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleridir. Hesabınızı açarken farklı bir numara ile işlem yaptıysanız sistemde eski numaranız görünecektir. Güncele telefon numaranıza bağlı herhangi bir hesap olmadığından dolayı banka tarafından size doğru bilgi aktarılmayacaktır. SMS ile bakiye sorgulaması yapmak için BAKIYE yazıp 3401‘ e kısa mesaj göndermeniz gerekmektedir.

4 – ATM’ den bakiye sorgulama : Bakiye sorgulama işlemi yapabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de ATM’ dir. Kartınızı ATM’ nin ilgili bölmesine yerleştirdikten ve kartınızı girdikten sonra hesap işlemleri, bakiye menüsünden hesap bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

Vakıfbank Hesap Hareketleri Nasıl Görülür?

Daha evvel bakiyenizde ne kadar olduğunu bilmediğinizden dolayı hesabınıza gelen tutar hakkında yorum yapamıyor olabilirsiniz. Bunu sorgulayabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de hesap hareketlerinizi kontrol etmek olacaktır.

Vakıfbank hesap hareketleri
Vakıfbank hesap hareketleri

Hesap hareketlerini internet bankacılığı, mobil bankacılık, atm, banka şubeleri vb. aracılığı ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Hesabınıza gelen parayı bu şekilde görebilirsiniz. Vakıfbank dolar hesabı açarak da yatırımlarınızı yapabilirsiniz.

Bankamatik Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Maaş gibi vadesiz hesap kartlarına halk arasında bankamatik adı verilse de aslında bu kartların adı hesap kartıdır. Bankamatik olarak tabir edilen aslında ATM’ lerdir. Bakiye sorgulaması işlemlerini yukarıda anlattığımız yöntemler ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Öncelikle bankadan bir vadesiz hesap açmalısınız. Vadeli hesaplar para yatırma ve para çekme işlemlerine uygun değildir. Vadesiz hesaplardan bankalar kullanım ücreti talep etmektedir. Vadesiz hesaplardan eft, havale, vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu, fatura ödemesi gibi işlemler için kullanılmaktadır. Bankalar aracılığı ile sadece Türk Lirası değil döviz hesabı da açabilirsiniz. 100 bin TL’ ye kadar olan tutarlarınızı bu hesaplar aracılığı ile güvende tutabilirsiniz.

Banka tarafından belirlenmiş olan tutarlarda hesap kullanım ücreti ödeyerek, hesabınızı kullanabilir, para çekme ve para yatırma işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bankamatik Bakiye Sorgulama
Bankamatik Bakiye Sorgulama

Vakıfbank Kullanılabilir Bakiye Nedir?

Vakıfbank’ ta açacağınız vadesiz mevduat hesapları ancak yatırdığınız tutar dahilinde kullanılabilir. Bakiyenizin yetmediği durumlarda size tavsiyemiz kredili bankomat hesabı açmak olacaktır. Açacağınız hesaplara banka tarafından bir limit atanmaktadır. Hesabınızı banka tarafından belirlenen limit dahilinde kullanabilirsiniz. Bu hesaplara açık hesap, ek hesap, kredili mevduat hesabı gibi isimler de verilmektedir. Bakiyenizin yeterli olmaması durumunda bu hesaplar pek çok müşterinin acil nakit ihtiyaçlarına çözüm olmaktadır.

  • Bankomat hesapları banka şubeleri aracılığı ile açılabilir. Ayrıca mobil bankacılık, internet bankacılığı, sms bankacılığı gibi kanallardan da bankomat başvurunuzu yapabilirsiniz.
  •  İnternet bankacılığını kullanarak hesap açmak isteyenler, sol menüde yer alan Başvurular > Kredili bankomat başvurusu bölümüne tıklamalı ve burada yer alan formu eksiksiz olarak doldurmalıdır.
  • SMS aracılığı ile bankomat hesabı açılmaz. Ancak ödemeleriniz düzenli ise, limitinizin artmasını talep edebilirsiniz. KMH boşluk T.C. kimlik numarası boşluk Talep Ettiğiniz tutarı yazdıktan sonra 5724‘ e kısa mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.
  • ATM aracılığı ile bankomat hesabı açmak için atm’ lere giderek kartınızı bölmeye yerleştiriniz ve şifrenizi giriniz. Daha sonra diğer işlemlere tıklayınız. Burada yer alan kredili bankomat talebi bölümüne basarak hesap açmak için başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Kredili bankomat hesabı açtıktan sonra sözleşme imzalamanız gerekiyor. Banka şubelerine giderek sözleşmeyi imzalayabilirsiniz.
Vakıfbank Kullanılabilir Bakiye
Vakıfbank Kullanılabilir Bakiye

Bankomat hesabının sağladığı pek çok kolaylık vardır. Bu kolaylıklardan bir tanesi hesabınızda para olmasa da para çekmenize imkan tanınmasıdır. Hesaplarınıza vereceğiniz otomatik ödeme talimatları, havale ve işlemlerini rahatlıkla yaparak ödemelerinizi geciktirmezsiniz. Kredili mevduat hesapları özellikle bankalardan maaş alan müşteriler için açılmaktadır. Ancak emekli müşterilerin bu konuda bilgileri olmadığından dolayı çok fazla para çekimi yaparak eksiye indiklerinin farkına varamamaktadırlar.

Hesabınıza para yatırmanız durumunda hesabınız artı bakiyeye doğru yükselir. Ayrıca ödemenizi yapana dek, gün üzerinden bir hesaplama yapılır ve faiz uygulanır. Para yatırma işlemi yaptığınızda hesaplanan faiz ücreti kadar hesabınızdan tutar kesilir. Bankomat hesaplarına uygulanacak olan faiz oranı yüzde 2,5 olacaktır. Kullanılır bakiyenizde yazılan tutarlarda kredi çekebilirsiniz. Başka hesaplara para transferi yapmak için bankalar tarafından belirlenen işlem saatleri bulunmaktadır.

Vakıfbank eft ve havale saatlerini inceleyebilirsiniz.

İfade etmeye çalıştığımız yöntemleri kullanarak siz de hesap bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tarım Kredi Kooperatifleri Resmi Web Sitesi Değildir.