Kaz Ördek Hindi Çiftliği Hibe Kredileri 2022
Kanatlı hayvan yetiştiricilerinin belirli koşulları sağlaması halinde hibe ve devlet destekli kredi imkanı sağlanmaktadır. Devlet destekli olarak Ziraat Bankası tarafından tavukçuluk kredisi verilmektedir. Bunun yanı sıra tavuk çiftliğine devlet desteği olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ve TKDK tarafından da hibe kredileri sağlanmaktadır. Bu yazımızda sizler için tavuk çiftliği kuran firmaları, tavuk çiftliği hibe şartlarını ve sağlanan desteklerden bahsedeceğiz. Kaz, ördek ve hindi çiftliği hibe kredileri ile alakalı tüm detaylar için içeriğimizi inceleyebilirsiniz..
Çiftlik kurarak geçiminizi sağlamak son zamanlarda verebileceğiniz en mantıklı karar olabilir. Vatandaşların özellikle organik besinlere yöneldiği şu dönemlerde yaşadığınız kırsal alanlarda kendi işinizin patronu olarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Bu iş için sermayem yok yapamam diyorsanız da bu hususta da size devlet tarafından verilen hibe desteklerini ve bankalar tarafından verilen kredileri önerebiliriz. Belirlenmiş olan kredi ve hibelerden belirli şartları karşılayabilecek olan kişiler faydalanabilmekte olup bankalar nezdinden yetiştiricilere özel kolay ödeme seçenekleri ile kredi imkanı sağlanabiliyor.
Ziraat Bankası Kanatlı Hayvan Kredisi
Ziraat Bankasının, tarım ve hayvancılık alanında şüphesiz en olanaklı kredileri veren banka olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Bankasının yanı sıra tavukçuluk kredisi veren farklı banklar da bulunmaktadır. Ancak Ziraat Bankası tarım bankacılığı ile uzun vadeli ve düşük faiz oranları ile kredi kullandırmaktadır. Banka tarafından yetiştiricilere 7 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz kredi işletme ve yatırım dönemi olarak iki farklı şekilde sağlanmaktadır. İşletme kredilerinde hayvanlar için gerekli yem, yakıt gibi giderlerin ve kanatlı hayvan alımları için verilmektedir. Yatırım kredileri ise işletmenin kurulumu için verilmektedir. Hayvanlar için barınakların yapılması, çeşitli ekipman ve makinelerin alımı gibi harcamalar ve canlı hayvan alımları için verilmektedir.
Banka tarafından sağlanan bu kredi kanatlı hayvanlar için de verilmekte olup tavuk, hindi, ördek, kaz, devekuşu gibi yumurta et ve damızlık hayvancılık için kredi kullandırılmaktadır. TKK ve Ziraat Bankası işbirliği ile verilen kredi için;
➤ Kanatlı sektöründe kredinin üst limiti; 7.500.000 TL olup, işletme döneminde %50 oranında, yatırım döneminde ise %25 oranında faiz indirimi sağlanmaktadır.
➤ Damızlık yetiştiriciliği için ise kredinin üst limiti; 15.000.000 TL olup, işletme ve yatırım dönemlerinde ayrı ayrı olmak üzere %100 faiz indirimi uygulanacaktır.
Ziraat Bankası tarafından verilen bu finansal destek Resmi Gazete’ de yayımlanan tebliğ kararı ile belirlenmiş olup 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir. Kredi herkese aynı vade ve limitlerde sağlanmayacaktır. Kişilerin gelir durumları, kredi notu gibi hususlar araştırılacak ve başvuru sahibinin hakkında yapılan incelemelere göre kredi limitleri belirlenecektir.
Kanatlı hayvancılık alanında verilen krediden faydalanacak olan yetiştiricilerin; yumurta tavuğu yetiştiriciliği için 1000 tane, hindi yetiştiriciliği için 5000 tane, bıldırcın, kaz ya da ördek yetiştiriciliğinde 1000 tane hayvana sahip olması gereklidir. Bunlar minimum tutarlardır. Yetiştiricilerin alacakları kredi desteği ile ördek, kaz ve hindi hayvanlarını 2500’e, tavuk, yumurta ve piliç yetiştiriciliğinde minimum 1000’e etlik tavuk yetiştiriciliğinde ise 10 bin ve üzerilerinde üretim yapmaları gereklidir.
Kanatlı Hayvan Çiftliği Devlet Desteği Hibe Şartları
Kaz, ördek, hindi, tavuk gibi hayvanlar için Ziraat Bankası kredisinin yanı sıra devlet tarafından geri ödemesiz olarak hibe desteği de sağlanmaktadır. Verilen destekler ile salma tavukçuluk, kaz, hindi ve ördek yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere 30 bin TL hibe imkanı sağlanmaktadır. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği için hibe desteğinden faydalanacak olan kişilerin;
- 18/41 yaş aralığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları,
- Okuma ve yazma biliyor olmaları,
- Örgün olarak eğitim görmüyor olmaları (Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim bu kapsama dahil değildir.),
- Herhangi bir yerde ücretli ve sigortalı olarak çalışmıyor olması,
- Kişinin kendisinin ve aile bireylerinden birinin aynı desteğe geçtiğimiz yıllarda başvuru yapmamış olması,
- Başvuru tarihinde vergi mükellefi yani esnaf ve sanatkar olmamak,
- Tavuk yetiştiriciliği projesinde hibe alabilmek için minimum 500 tane, serbest sistem gezen kaz, hindi ve ördek yetiştiriciliği için minimum 400 tane hayvanınızın olması şartları aranmaktadır.
Şartları karşılayan kişilerin proje başvurularının başlaması halinde gerekli evraklar ile birlikte İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gereklidir.
TKDK Tavuk Çiftliği Proje Destekleri
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliğine üye olacak olan ülkelerin kırsal kalkınmalarına yönelik hazırlanmış bir programdır. IPARD programlarını uygulamaya geçirmek ile görevli olan bu kuruluş hayvancılık alanında devlet desteği sağlamaktadır. Verilen destekten faydalanmak için çiftçilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve TKDK tarafından belirlenmiş olan 42 ilden bir tanesinde ikamet ediyor olması gereklidir.
Desteklenen iller şu şekildedir:
- Kahramanmaraş
- Çorum
- Erzurum
- Afyon
- Kars
- Balıkesir
- Hatay
- Isparta
- Ordu
- Malatya
- Amasya
- Van
- Yozgat
- Tokat
- Şanlıurfa
- Sivas
- Samsun
- Erzurum
- Diyarbakır
- Çankırı
- Denizli
- Mardin
- Ağrı
- Aksaray
- Kütahya
- Manisa
- Uşak
- Elazığ
- Ardahan
- Nevşehir
- Giresun
- Mersin
- Çanakkale
- Kastamonu
- Bursa
- Aydın
- Karaman
- Ankara
- Erzincan
- Muş
- Burdur
- Trabzon
TKDK desteklerinden faydalanacak olan kişilerin TKDK internet sitesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi gerekli olup online başvuru yapmalıdır. Tavukçuluk desteklerine başvuru yapmak için 102-2 nolu hayvancılık desteğinin seçilmesi gereklidir. Tavukçuluk alanında destek alınabilmesi için işletmelerin;
- Minimum 1000, maksimum ise 8.000 adet hindi,
- Minimum 5000, maksimum 50 bin tane broyler (Hızla büyüyen ve 40-45 gün içerisinde kesim için hazır olan bir tavuk cinsi)
- Minimum 350, maksimum 3000 adet kaz,
İşletmelerin destekten faydalanabilmeleri için işletmelerinde bulunması gereken hayvan sayıları bu şekildedir. Bu kurumdan destek almak ve bu işe başlamak isteyen yetiştiricilerin belirlenen kapasitelerde işletme kurmaları koşulu aranmaktadır. Sağlanan destekler ise;
- Kaz sektöründe minimum 20.000 avro, maksimum 250.000 avro,
- Kanatlı eti üretimi yapan yetiştiricilere ise minimum 15.000 avro, maksimum 500.000 avro destek sağlanmaktadır.
Tavuk Çiftliği Kuran Firmalar
Bir çiftlik kurarak içerisinde kaz, ördek, hindi, tavuk gibi pek çok hayvanın yetiştiriciliğini yapabilirsiniz. Bunlar için yeterli sermayeyi bulamıyorsanız bankalar tarafından verilen kredilerden yararlanabilir ya da devlet destekli hibelere başvuru yapabilirsiniz. Çadır kurulum olan çiftlikler prefabrike yapılara göre daha az maliyetli olmaktadır. Ancak prefabrike yapılan çadır çiftliklere göre daha dayanıklı ve verimli olmaktadır. Her kümesin maliyeti kendi içerisinde değişiklikler gösterecektir. Çiftlik kurulum maliyetlerinin tamamına araştırmadan bu işe girişirseniz zarar etme olasılığınız oldukça yüksek olacaktır. Çiftlik için gerekli olan tüm malzemeleri temin etmeli, hayvanların beslenmesi için gerekli olan yem tedariğini yapacak firmayı seçmelisiniz.
Çiftlik için gerekli yeri ve malzemelerin teminini tamamladıktan sonra hayvanların sağlık sorunları ile ilgilenecek ve bakımlarını yapabilecek bir veteriner ile yıllık olarak anlaşmanız gerekecektir. Çiftliğin kurulacağı alan bilindiği üzere kırsal bir alanda olmalıdır. Kendinize ait bir araziniz bulunmuyor ise satın almalı veya kiralamalısınız. Ancak tüm bunları bir kenara bırakıp sıfırdan başlamak yerine hazır kurulum anahtar teslim çiftliklerden satın alabilirsiniz. Bunun için öncelikle kaç hayvan kapasiteli bir çiftlik satın almak istediğinize karar vermeniz gereklidir. Aşağıda maddeler halinde vereceğimiz linklere tıklayarak kaç kapasiteli çiftlik istiyorsanız fiyat incelemesi yapabilirsiniz;
Gibi internet sitelerinden hazır kurulum anahtar teslim çiftlikler satın alabilir, kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra bölgenizde bulunan ve bu işi yapan birileri bulunuyor ise işletmesini devir alabilirsiniz.
Desteklerden ve kredilerden yararlanmak için belirtilen tarihlerde ilgili yerlere başvuru yapılması gereklidir.
Neden 42 il Karabük yok yapmak istiyorum bu yüzden destek alamıyorum bizim ilimiz göç veren yer bizde TC kalkınmasına destek olmak istiyoruz bizide ilave edin
Salıpazarı yavaşbey köyünde yapmak istiyorum
Mardin nusaybinde kaz yetiştirmek istiyorum 1500 kazla başlamak istiyorum destek istiyorum saygılarımla
KOSKOCA 81 VİLAYETİ OLAN ANADOLU TOPRAKLARINDA :TAVUK, HİNDİ ,KAZ, ÖRDEK GİBİ KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ VE YETİŞTİRİCİLİGİ İÇİN NEDENDİRKİ SADECE ÖZENE BEZENE SEÇİLMİŞ VE TORPİL GEÇİLMİŞ 42 VİLAYETE ; 83 MİLYON TÜRK CUMHURİYETİ VATANDAŞININ VERGİLERİ ‘NİN PARASINI BU SEÇİLMİŞ VİLAYETLERE VERİYORSUNUZ ??????????
YAHU ŞÖYLE BİR BAKTIM VERİLEN TEŞVİK İLLERİNE ORADA MERSİN İLİ TEŞVİK ALIYOR LAKİN BAKIYORUM ANTALYA İLİ ALAMIYOR ??????????????????????????????????
BU NASIL BİŞEY BEN ANLAMADIM ARKADAŞLAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAAAAAAAAAAAAA DİYORSUNKİ ORDA OLUR AMA BURDA OLMAZ BU İŞLER ??????????????????????
KARDEŞİM ORDA BİR DURACAKSIN………..
BEN BU ÜLKEDE 60 YILDIR YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞIYIM. BİLDİGİME GÖRE 7 GÖBEGİMDE TÜRK VATANDAŞIDIR. ÇOCUKLUGUMDAN BU YAŞIMA KADAR BU KANATLI HAYVANLAR HERYERDE YETİŞTİRİLİYOR – BESLENİYOR – ÜRETİLİP ÇOGALTILIYOR – YUMURTASINDAN ,ETİNDEN , PATİSİNDEN , TÜYÜNDEN , ÇOK YÖNLÜ OLARAK ÜLKEMİN 81 VİLAYETİNDE ÇİFTÇİ KARDEŞLERİM GEÇİMLERİNİ SAGLIYORLAR.
DERSENİZKİ BU VİLAYETLER İMTİYAZLI VE AYRICALIKLIDIR BİZAHMET MERSİNE VERDİGİNİZ İMTİYAZ VE AYRICALIGI ; MERSİNLE SINIR KOMŞUSU VE AYNI ZAMANDA AKDENİZ BÖLGESİ VİLAYETİ OLAN VE GERÇEKTEN NÜFUSUNUN HEMEN HEMEN YÜZDE 80 ‘ İ HAS KÖYLÜ VE ÇİFTÇİ OLAN BU NADİDE KIYMETLİ TARIM TOPRAKLARINA HAKİM ANTALYA’MIZADA VERMİŞ OLSAYDINIZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAYIN TARIM ORMAN BAKANLIGI ;
LÜTFEN ÜLKEMİZİN TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARINI ÜLKEMİN YARARINA OLACAK EN İDEAL ŞEKİLDE ÇALIŞMALARINIZI YAPMANIZI SAYGILARIM İLE ARZ EDERİM.