Ziraat Bankası Traktör Kredisi 2022 Hesaplama
Yeni ya da ikinci el traktör alımları için finansman ihtiyacı olanlar Ziraat Bankası tarafından verilen traktör kredilerinden yararlanabilir. Ziraat Bankası traktör kredisi verirken dosya masrafı vb. ek maliyetler almakta, ancak zor durumda kalan ve taksit tutarlarını ödeyemeyecek durumda olan müşterileri için taksit erteleme imkanı sunmaktadır. Banka sadece traktör alımları için tarımsal ekipman alımları konusunda da müşterilerinin yanında olmaktadır. Ziraat Bankası’ nın yanı sıra Denizbank gibi bankaların ve Koç Finans gibi faktoring şirketlerin traktör kredisi bulunmaktadır. İçeriğimizde tüm bu detayların yanı sıra faiz oranlarını ve örnek kredi hesaplamalarını bulabilirsiniz.
İçeriğimizin en başında Ziraat Bankası tarafından verilen traktör kredisi başlığı ile bir kredi olmadığını belirtelim. Bazı bankalar traktör kredisi adı altında finansman sunarken Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimiz büyük oranda desteklendiği için hemen hemen tüm tarımsal ekipman alımları için kredi verilmektedir. Banka çiftçi müşterilerine, Bakanlar Kurulu kararları ile uygun faiz oranlarıyla tarımsal kredi imkanı sunmaktadır.
Ziraat Bankası Traktör Kredisi Veriyor
Traktör almak için bankadan kredi almak isteyenlerin tarımsal mekanizasyon kredilerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Çünkü tarımsal ekipman kredileri bu başlık içerisinde yer almaktadır. Küçük ekipman kredisi adı altında verilen kredilerin alt başlığında traktör alımları yer almamaktadır. Bitkisel, hayvansal, su ürünleri konularında üretim yapmak isteyen tüzel kişiler bu anlamda Ziraat Bankası tarafından verilen kredilere başvuru yapabilecektir.
Kredi biçerdöver, traktör, hasat makinesi, çim biçme, silaj, balya, süt sağma, yem karıştırma gibi makinelerin yanı sıra süt soğutma tankı, pulluk, yemlik gibi mekanizasyon araçlarının alınması amacı ile de kullanılabilmektedir. Genel olarak bankalar tarafından traktör alımları için verilecek olan kredi proforma fatura, satış makbuzu gibi belgelerde yer alan bedellerin yüzde 75’i kadar olmaktadır.
Ziraat Bankası Tarım Aletleri Kredisi
Ziraat Bankası tarafından verilen kredilerden bir tanesi de küçük ekipman alımlarına yönelik olarak verilen kredilerdir. Bu krediler “Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimler” hakkında yayınlanan tebliğ çerçevesinde verilmektedir. Bu kredilerden yararlanmanın temel şartı ”ZİRAİ KREDİLENDİRME BELGESİ” ne sahip gerçek ve tüzel kişi olmaktadır. Bu krediler traktör, hasat makinesi ve biçer döver alımlarında kullanılmaz.
Kredinin Özellikleri
- Ziraat Bankası tarafından verilen küçük ekipman kredisi üst limiti 50 bin TL olarak belirlenmiştir.
- Banka tarafından müşterilerine uygun faiz oranları ve vadeler sunulmaktadır. Tarımsal kredilerin vadeleri hasat ödemeli olmaktadır.
- Bakanlar Kurulu tarafından verilmiş kararlar kapsamında çiftçilerimiz düşük faizli kredilerden yararlanabilirler.
Ziraat Bankası küçük ekipman kredileri ile ilgili bilgi alarak 50 bin TL’ ye kadar olan finansman ihtiyaçlarınızı bu krediler yardımı ile karşılayabilirsiniz.
Bir alternatif oluşturması açısından Halkbank traktör kredisini de inceleyerek faiz oranları ile hakkında bilgi alabilir ve banka tarafından verilen diğer tarım ve hayvancılık kredilerini inceleyebilirsiniz.
Ziraat Bankası Traktör Kredisi Kullanma Şartları
Ziraat Bankası tarafından 2022-2023 yılları Tarım Kredi Kooperatifleri ile ortaklaşa tarımsal işletmelere düşük faizli kredi verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar 5362 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan bir kararname ile yürürlüğe girmiştir. Çiftçilerimizin kredilerden yararlandırılabilmesi için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;
- Zirai kredilendirme belgesine sahip olmaları,
- Yatırım dönemine ait kredi kullanmaları,
- Kredilerden yararlanmak isteyenlerin işletmelerinin kendi adına olması ve ÇKS kayıtlarının güncel olması,
- İşletmelerinde küçükbaş, büyükbaş, kanatlı üretimi ya da bitkisel üretim faaliyetlerinden herhangi birinin yapılıyor olması,
- Kredi kapsamında sıfır ve ikinci el traktör alınması,
- Alınacak ikinci el traktörlerin 8 yaşın altında olması gerekmektedir.
- Kredi boyunca çiftçilere sabit faiz garantisi verilmektedir. Saydığımız üretim faaliyetleri ile meşgulseniz düşük faizli traktör kredisi almak için gerekli evraklar ile birlikte Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ediniz.
Kredi Tutarı | Yatırım dönemi faiz indirim oranı |
1 milyon TL | Yüzde 50 |
Şartları taşıyanlar işletme döneminde 100 bin lira kadar olan krediler için yüzde 50 faiz indirimli olarak kredi kullanabilirler.
Traktör Kredisi İçin Gerekli Belgeler
Traktör kredisi başvurusu için Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz durumunda banka tarafından ilk incelenecek olan kriter kredi notunuz olacaktır. Kredi notunuz düşükse ne yazık ki kredi kullanmanız mümkün olmayacaktır. Banka tarafından müşterilerine verilen tarımsal kredilerin faiz oranları yüzde 17,046 oranında olmaktadır. Çiftçilere tanınan imkanlar sayesinde belirli dönemlerde geri ödemesiz kredi imkanı sunulurken, vadeler ise hasat dönemlerine göre belirlenmektedir.
Traktör kredisi için gerekli evraklar ile birlikte banka şubelerine gitmeniz durumunda kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.
- T.C. kimlik belgesi,
- Çiftçi Kayıt Belgesi,
- Bilanço ile çalışan işletmelerin son 3 yıla ait bilanço kayıtları ya da gelir tablosu,
- Arazilerin tapuları ya da kredi kontratları gibi işletmenin varlığını kanıtlayacak belgeler,
- Çekilecek olan krediye karşılık olarak gösterilecek olan belgeler (Traktöre ait proforma fatura gibi)
Ziraat Bankası Traktör Kredisi Erteleme Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası tarafından verilen tarımsal kredilerin vadeleri genel olarak 7 yıl olmaktadır. Bu kredi süreci ilk 2 yıl geri ödemesiz de olabilir. Burada esas alınacak kriter işletme sahibi olan çiftçinin finansal durumudur. Şayet işleri güzel gidiyorsa iki yıl ödemesiz dönemden yararlanmadan kredilerini ödeyebilir. Ancak işleri bozulan çiftçilerimiz 2 yıl olan bu ödemesiz dönemden yararlanabilir. Böylece işlerinin düzelmesi amacı ile kendisine imkan tanınmış olacaktır.
Bankalara kredi ertelemesi talebi ile giderken geçerli olan sebepler sunmanız gerekmektedir. Örneğin işletmenizin durumunun kötüye gittiğini bankaya kanıtlayabilirsiniz. Doğal afet vb. durumlara maruz kalanların kredileri banka tarafından direkt olarak ertelenmektedir. Borçların ertelenmesi hususunu çiftçi kredisi erteleme isimli yazımızda ele aldık.
Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama
Yüzde 6 faiz oranı ile kredi hesaplaması yapacağız. Bu faiz oranı yıllıktır. Bu durumda aylık %17,04/12= %8,52 yıllık faiz oranı ödersiniz. Aylık ise 8,52/12:0,71 faiz oranları ile 84 aya kadar vadeli olarak kredi kullanabilirsiniz.
Kredi tutarı | Aylık Faiz | Vade | Aylık taksit |
10 bin TL | %0,71 | 12 ay | 872,29 TL |
15 bin TL | %0,71 | 24 ay | 681,97 TL |
20 bin TL | %0,71 | 36 ay | 631,54 TL |
30 bin TL | %0,71 | 12 ay | 2.616,87 TL |
40 bin TL | %0,71 | 24 ay | 1.818,59 TL |
50 bin TL | %0,71 | 60 ay | 1.026,31 TL |
60 bin TL | %0,71 | 84 ay | 950,79 TL |
Denizbank Traktör Kredisi
Denizbank, Tarımsal Yatırım Kredileri adı altında traktör almak isteyen çiftçilerimizi de desteklemektedir. Tarımsal işletme sahiplerinin ve çiftçilerin gerek duydukları finansmanın sağlanması amacı Denizbank tarafından verilen krediler traktör ve ekipman alımlarına yöneliktir. Kredi vadeleri 60 ay olarak belirlenmiştir. Traktör ve ekipman alımlarında, fatura bedelinin yüzde 75′ i kadar kredi verilmektedir.
Vadeleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık dönemler itibari ile belirleyebileceğiniz gibi HASAT DÖNEMİ’nize uygun olarak da tercih edebilirsiniz. Traktör kredisi ile ilgili detaylı bilgi alabilir ve kredi başvurusu yapabilirsiniz.
Traktör kredisi veren bankalar sadece Ziraat Bankası ve Denizbank’ tan ibaret değildir. Aşağıda traktör kredisi veren diğer bankalar ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu noktada belirtmemiz gerekiyor ki kredi notunuz düşükse bankalar size kredi vermek istemeyecektir.
Türk Ekonomi Bankası Traktör Kredisi
Traktör kredisi veren bankalardan bir tanesi de Türk Ekonomi Bankası’ dır. Banka 60 aya varan vadeler ile müşterilerinin traktör alımlarında kendilerine finansman sağlamaktadır. 1, 3, 6 ya da yıllık ödeme dönemleri oluşturabilirsiniz. Traktör kredisi vadeleri hasat dönemlerine göre belirlenebilmektedir. Kredi başvurusu için TEB tarafından talep edilen evraklar; T.C. kimlik belgesi, ikametgah belgesi, arazi ve işletmeye ait tapu belgelerinin fotokopisi , kesin fatura ya da proforma gerekmektedir.
Traktör kredisi başvuruları internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kanalları ile yapılmamaktadır. Bu sebeple size en yakın TEB şubesine giderek kredi başvurularınızı yapabilirsiniz.
Vakıfbank Traktör Kredisi
Tarımsal ekipman alımlarında müşterilerinin yanında olan bankalardan bir tanesi de Vakıfbank‘ tır. Banka 0 ya da ikinci el traktör alımlarında müşterilerine finansman sağlamaktadır. Kredi üst limiti proforma bedelinin maksimum yüzde 75′ i tutarında olabilmektedir. Ödeme dönemleri oldukça esnek olmakla birlikte, vadeyi hasat döneminiz olarak da belirleyebilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunmak için size en yakın Vakıfbank şubelerini ziyaret etmeniz gerekiyor.
Şartları taşıyan banka müşterileri özellikle Ziraat Bankası şubelerine giderek kredi alabilirler. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile verilecek olan faiz indirimlerinden yararlanmak için hemen kredi başvurunuzu yapınız. Devlet tarafından verilen desteklerden de traktör alımlarınız için yararlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda TKDK tarafından traktör desteği sağlanıyordu.
50 bin tl traktör kredisi ZIRAAT BNK dan almak istiyorum: sabit faiz ile 84 aylik vade yilda bir defa hasat döneminde ödeyecegim taksit ne kadar ? cevaplanmasini rica ediyorum
odeyeceğiniz tutar 75bın tl dır saygılar
İyi günler
2014 model Massey Ferguson 2635 4×4 kasko değeri 70.000 tl. civarında biz bu bu traktöre 40.000 tl. 60 aylık vade yılda bir defa hasat döneminde ödeme yaparak kredi çekilebilir mi? geri ödemesi yıllık ne kadar olur?
2 el tiraktör kiredisi kullanmakisdiyorumo 65 tl kullanirsam 5 senede nekadar oderim
traktör ve ekipman ziraatbankasi kredi faizi%5-%6arasi yaziyor, yillik faiz olarakmi anlamaliyiz,bilgi veriniz
180.000 TRAKTÖR ALCAGIM 3 YILIK YILDA BİRKERE ÖDEME KAÇ TL OLUR
Kacyilaboler
Hisseli tapuya kredi veriliyor mu
Ben traktörlere göre degisen birde yasina göre degisen miktarlar oluyor bu nasil hesaplaniyor onu merak ediyorum. tesekkurler